shopping_cart
Koszyk
(0)
Polecane
Szczypce
Drewniane szczypce
Bardzo przydatne w kuchni, zwłaszcza dla miłośników kiszonek. W bardzo prosty sposób wyciągniesz z pomocą szczypców z drewna kiszone ogórki i kapustę. Ważna zasada obowiązująca przy kiszeniu ogórków: Jedna łyżka stołowa soli (najlepiej kamiennej) na jeden litr wody. Dodatki już według uznania: czosnek, kwiat kopru, laseczka chrzanu, liść dębowy, kilka listków z krzaku porzeczek. Ogórki można spożywać już po 3 dniach.
Szczypce z drewna do grilla
Fanom grillowych przysmaków przydadzą się zarówno drewniane nożyce, jak i szczypce. W ten sposób łatwo obrócić każde mięso czy kiełbaski. Poza tym wszystko w zgodzie ze standardami zdrowotnymi. Ekologiczne sztućce są obecnie na topie. 100% naturalne i w zgodzie z naturą.